8 maj 2019
18:10

Näsets SK Svart

Referat: Askims IK Vit - Näsets SK Svart

Vi pratade före matchen om värdet av att agera som ett lag och spelet blev väldigt annorlunda än förra veckan. Färre soloräder och i stället många fina passningar där man märkte att pojkarna försökte nå varandra. Härligt att se! Vi tog tidigt ledningen på ett mål när bollen nätt och jämnt tog sig över mållinjen. Vi hade mycket av spelet men så fort Näset kom i kontringar så var det farligt direkt. Första perioden slutade 2-1 till oss. Andra perioden var lite jämnare och vi tappade lite av passningsspelet från första perioden. Efter den andra perioden var det utjämnat 3-3. I den avslutande perioden hittade vi så tillbaka till lite av det spel vi hade i början av matchen och gjorde två mål och kunde så vinna med 6-4. Extra roligt var det att se så många olika målgörare, hela fyra stycken.

Som säkert märks så roterar vi runt alla spelare så att alla får spela lika mycket - både i speltid och på olika platser. Det är en av många av de riktlinjer som ligger till grund för Askims IK som en breddförening och beskrivs i vår rödsvarta tråd som alla uppmuntras att läsa (finns på klubbens sida på laget.se: https://www.laget.se/Askimsik_).

Stort tack till Sams pappa Ali som hjälpte till på sidolinjen och till Alicia i F-06 som var kvällens domare. Och tack till Näset SK, ett av våra närmaste grannlag som vi ser fram emot att få möta igen.